Wij zijn open: 

 

Maandag 9:00 - 20:00

Dinsdag 9:00 - 20:00

Woensdag gesloten

Donderdag 9:00 - 20:00

Vrijdag 9 00 - 20:00

Zaterdag 9:00 - 20:00

Zondag gesloten

Let OP!!!

Tijdens praktische lessen rijinstructeur neemt telefoon niet op!!!

Indien jullie rijinstructeur niet kunnen bereiken, graag email sturen

PRAKTISCHE INFO

Theorie exam individuel

Spreekt u onvoldoende Nederlands, dan kunt u een hulp van de vertaler gebruiken tijdens deze theorie exam . Deze optie kost extra 169 euro en moet betald worden tijdens reservatie van de tolk. De vertaler dient MINIMAAL 2 weken voor het examen geboekt te worden via de website https://www.tolkennet.nl

(TTT- tussentijdse toets)

Onze ervaring leert dat de meeste mislukte praktijkexamens niet het gevolg zijn van een gebrek aan rijvaardigheid, maar van de stress die ontstaat tijdens het examen. Daarom biedt Silver-Rijschool samen met CBR u een proefexamen aan, het zogenaamde Tussentijdse toets.

.

Door deel te nemen aan het proefexamen krijgt u:

- de nodige ervaring hoe een echte rijexamen in Nederland eruit ziet

- het examen wordt afgenomen door dezelfde examinatoren die de dagelijkse CBR-examens afnemen

- tijdens of na het examen kunt u de examinator vragen stellen over het rijexamen / examen

- je instructeur is aanwezig tijdens het examen - samen leer je welke elementen verbeterd en gepolijst" moeten worden

- BELANGRIJK: als je tijdens het proefexamen 2 speciale taken (bijzondere manoeuvres) correct hebt uitgevoerd die door de examinator zijn toegewezen, kun je "vrijstelling" krijgen, dwz vrijstelling van dergelijke taken tijdens het echte examen. In de praktijk betekent dit dat u tijdens een normaal examen geen van de speciale taken hoeft uit te voeren, zoals fileparkeren, afslaan etc. Dit betekent dat het examen veel gemakkelijker zal zijn. Het slagingspercentage van mensen die hebben deelgenomen aan het proefexamen is hoger!

Hoe TTT eruitziet in CBR is hieronder te zien.

Bron: CBR

Praktijk examen

Het is mogelijk dat uw instructeur tijdens het rijexamen in de auto aanwezig is (niet tijdens corona "pandemii").

Hij neemt plaats achterin de auto.

Deze situatie dient vooraf bij boeking van het praktijkexamen gemeld te worden.

Hieronder kunt u zien hoe het CBR-examen eruitziet.

Bron: CBR

Enkele tips voor het praktijkexamen:

1. Voorbereiding is de helft van succes

Het is belangrijk dat u voldoende lessen heeft om in alle rust het examen af ​​te leggen. Het examen is slechts een formaliteit. Je hebt alle manoeuvres al uitgevoerd en je kent ze perfect!

 

2. Zorg ervoor dat u opgefrist bent voor het examen

Probeer de avond voor het examen aangenaam en ontspannen te organiseren. Ga naar de bioscoop, naar de sportschool, ga joggen, doe iets dat je plezier geeft en je ontspant. Het is belangrijk om goed uitgerust en uitgerust te zijn op de examendag.

 

3. Luister niet naar de verhalen van anderen

Iedereen heeft tijdens het examen andere herinneringen en ervaringen. De verkeerde conclusies trekken uit iemands examen kan echt een negatieve invloed hebben op uw reacties tijdens het examen.

 

4. Stel uzelf tijdens het examen niet te hoge doelen

Niemand rijdt foutloos in de auto. Het is simpelweg onmogelijk. Het belangrijkste is dat u het examen aflegt zoals u er tijdens uw cursus op voorbereid was. Je hoeft niet ineens "beter te zien", sneller of langzamer te gaan. Je instructeur stuurt je naar het examen omdat hij weet dat je al over de vaardigheden beschikt om het examen af ​​te leggen. Uiteraard hoor je vlak voor het tentamen "kijk goed", "pas op voor andere weggebruikers" etc.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

5. Verkeersfouten zijn normaal, iedereen maakt ze, ook jij.

Het belangrijkste is hoe u deze fouten kunt elimineren / oplossen. Als u een fout heeft gemaakt, denk dan niet meteen dat het examen niet is behaald, probeer de fout zo goed mogelijk op te lossen. Hoe je het doet is voor de examinator vaak belangrijker dan het feit dat je een fout / bos hebt gemaakt Denk niet constant aan de fout, oordeel niet over jezelf, concentreer je op verder rijden en de volgende taken van de examinator. Je wordt helemaal beoordeeld, niet alleen op de fouten die je hebt gemaakt.

 

6. Het belangrijkste is om in jezelf en je capaciteiten te geloven!

Je moet geloven dat de beslissingen die je neemt tijdens het rijden juist zijn en je eraan houden. De examinator let op of en hoe u het initiatief neemt om aan het wegverkeer deel te nemen. Dankzij snelle en beslissende beslissingen zal het snel uw kleine fouten vergeten.

 

7. Wees niet bang voor de examinator

De examinator is ook een menselijke persoon. Hij is niet gekomen om u te falen voor het examen. Hij / zij zal je behandelen als elke andere aanvrager van een rijbewijs.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

8. Bereid je de dag ervoor voor op het examen: pak je legitimatiebewijs in, indien nodig - bril of reserve-corrigerende lenzen, bevestiging van het examen en zelfevaluatieformulier.

Zonder geldig legitimatiebewijs gaat uw examen niet door en wordt het geld niet terugbetaald door het CBR - het is in uw belang dat alles klaar staat voor het examen.

Uw school zorgt voor de rest.

 

Veel succes met examens

0031 629 226 778

Rotterdam, Netherlands

  • TikTok

©2018 by Silver - Rijschool.